Succesfuld biotekvirksomhed får hjælp til at guide væksten

Analysevirksomheden Alphalyse er i så markant vækst, at de har gavn af Erhvervshus Fyn som sparringspartner til at skabe den rette udvikling.

alphalyse_case_indholdsside

I løbet af 10 år har analysevirksomheden Alphalyse A/S bevæget sig fra at være en lille ejerledet tomandsvirksomhed, drevet af to højtspecialiserede forskere, til at blive en vækstvirksomhed med 15 ansatte og kunder over hele verden.

Den konstante udvikling og vækst gør det nødvendigt med en sparringspartner, der kan hjælpe med at guide væksten. Her benytter Alphalyse sig af Erhvervshus Fyn til:

  • løbende forretningsudvikling
  • optimering af produktionsprocesser
  • udvikling af digital markedsføring
  • deltagelse i relevante programmer – bl.a. Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion

Værdifuld sparring

Alphalyse er over de seneste 10 år vokset 20-30% om året og laver overskud. Næste store skridt er automatisering af processer og produktionsapparat.

- Hvis vi skal udnytte vores vækstpotentiale fuldt ud, så skal vi optimere vores processer. Vi kan se, at vi ikke er effektive nok – der opstår indimellem flaskehalse – og vi skal sikre, at vi undgår fejl i takt med, at vi håndterer flere og flere ordrer, siger Ejvind Mørtz, der sammen med Thomas Kofoed, overtog Alphalyse i 2005.

Alphalyse benytter sig af Erhvervshus Fyn på flere planer. Både med bidrag til udviklingen af den digitale markedsføring, og senest har vækstkonsulent Troels Larsen gennemgået virksomhedens processer lige fra ordren tikker ind til leveringen af den færdige analyse.

- Det betyder enormt meget for os, at vi har adgang til konsulenterne i Erhvervshus Fyn. Vi har ikke selv overblikket over, hvordan vi skal gribe produktionsprocesser an, og hvad det er, som er de bedste løsninger for os. Her kommer konsulenter, som har masser af erfaringer fra vækstvirksomheder, som ligner vores, og som kan se, hvad vi præcist har brug for, siger Ejvind Mørtz.

Femdoblet omsætning

Gennem Erhvervshus Fyn er Alphalyse kommet med på programmet Erhvervspartnerskaber, hvor de får tilskud til gennemførelsen af automatiseringsprocessen.

- Vi er nu i gang med at udvikle vores produktionsapparat, så det kan håndtere 500 individuelle ordrer om måneden, hvor vi hidtil har haft kapacitet til at håndtere 100 ordrer. Dermed får vi potentiale til at femdoble vores omsætning, siger Ejvind Mørtz.

Alphalyse er en højspecialiseret virksomhed inden for avancerede proteinanalyser for medicinalvirksomheder og forskningsinstitutioner. Nichevirksomheden benytter en helt særlig teknologi til måling af proteinindhold, nemlig massespektrometri.

Se også ...

vhs_hvidestreg_midterbox

Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering – er en unik mulighed for at få en digital ekspert med på holdet og medfinansiering til udvikling af jeres strategi for digitalisering.

Sidst opdateret: 05.03.2019