Arkitektfirma vinder på kompetente medarbejdere

Mange ejerledere i små og mellemstore virksomheder kender til den store udfordring, at finde tid til udvikling. Det gælder udvikling af ledere, medarbejdere, strategi og forretning.

arkitekterne_blaavand_hansson_webcase

Medejer, René Holm Schmidt i Arkitekterne Blaavand & Hansson A/S, har trodset fristelsen til at falde i det velkendte ”tidshul”. Trods den hæsblæsende fart i en branche, der er præget af et højt aktivitetsniveau midt under den største sundhedskrise til dato, har han trukket tid ud af en i forvejen presset kalender til ikke kun at løfte sine egne kompetencer, men også sine medarbejderes.

- Da jeg købte tegnestuen for 6 år siden, var vi 4 ansatte, og i dag er vi 9. Vi er vækstet, og jeg er kommet i en situation, hvor mine selvlærte evner indenfor HR og økonomi har brug for en overhaling for, at vi kan sikre en mere professionel medarbejderhåndtering og en mere optimal økonomistyring, siger René.

Et spørgsmål om timing

Hjælpen dukkede op på det helt rette tidspunkt i form af et besøg fra WE BUILD DENMARK’s forretningsudvikler, Kathrine Gabriel. Hun spottede hurtigt, at EU-projektet ”Vækstrettet Kompetenceudvikling” delvist kunne finansiere nogle af tegnestuens uddannelsesaktiviteter. Herunder Renés ønske om at sætte sig selv på skolebænken.

Sammen med et helt hold af små og mellemstore byggevirksomheder deltager René i et uddannelsesforløb á 4 moduler fordelt over 6 måneder, hvor omdrejningspunktet er HR og økonomi.

- Det er jo en sikring af vores forretning for fremtiden. Vi vil gerne sikre, at vi har en ordentlig og saglig dialog med vores medarbejdere hvad angår barsel, udviklingssamtaler, lønforhandling, sygemeldinger, ferie og andre aspekter, der berør ansættelsesforhold, understreger han.

Investering i medarbejderes kompetenceløft motiverer og udvider forretningen

Det sønderjyske arkitektfirma er et blandt 60 virksomheder fra byggebranchen i Region Syddanmark, som har benyttet sig af muligheden for at få medfinansieret sin kompetencerejse. Blandt de indtil videre 151 kursister fra byggebranchen, som stadig deltager i eller har nydt godt af deltage i kursusforløb under Vækstrettet Kompetenceudvikling, kan man også finde to af Renés ansatte.

- Vi har en dygtig gut på vores tegnestue, hvis kompetencer vi gerne vil forfremme som et led i vores fortsatte vækst, så han selv kan påtage sig rollen som projektleder, så det ikke er altid min kompagnon Peter og jeg, der skal rykke ud. Derfor har vi sendt ham på et kursus, der skal give ham værktøjerne til at blive en god projekteringsleder. Det giver Peter og jeg yderligere nogle hjælpende muskler i dagligdagen.

Og udviklingen stopper ikke her. René fortsætter:

- Derudover har en af vores arkitekter tilmeldt sig kurset ”Certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri”. Vores kunder er så småt begyndt at spørge os, hvad de kan gøre for at blive mere bæredygtige. Vores arkitekt brænder for det her område, og vi vil selvfølgelig gerne efterkomme hans ønsker for at videreuddanne sig. Vi udvikler hans kompetencer til at kunne varetage nogle andre opgaver samtidig med, at vi udvider virksomhedens produktportefølje.

Flere i samme båd

En del af fællesforløbene under Vækstrettet Kompetenceudvikling er, at der er mulighed for at man kan trække på andre ligesindede virksomheders erfaringer i løbet af de enkelte kursusforløb.

- Det har været givende at være vidne til, at der er andre virksomheder, vi kan spejle os i. Vi er sammenlignelige langt hen ad vejen, og jeg kan høre, at vi sidder med de samme problemstillinger og udfordringer. Det er svært i det daglige, at du både skal være supersælger, projektchef, HR-chef, administrations- og økonomichef osv. Vi bærer mange kasketter til hverdag, og derfor er det vigtigt at lære at give slip og lade sine medarbejdere udvikle sig til at varetage nye opgaver og selv at have mod på at blive klogere, runder René af til sidst.

Se også...

Vækstrettet Kompetenceudvikling – få medfinansiering til at opkvalificere kompetencerne hos både ledere og medarbejdere.

Sidst opdateret: 24.06.2021