Danske lithiumbatterier henter millioner af kroner på rekordtid

Med Syddansk VækstFinansiering er det lykkedes gazellevinderen Clayton Power at opnå tilsagn på cirka 15 millioner kr. til deres videre vækst

clayton_power_indholdsside

Der er stor tiltro til virksomheden Clayton Power ApS, som har udviklet innovative strømforsyninger til kørende arbejdspladser baseret på energi- og pladsbesparende lithiumbatterier.

Max Stelvig, COO, Clayton Power, fik kontakt med vækstkonsulent Torben Blicher Buch fra Erhvervshus Fyn. Det blev indgangen til Syddansk VækstFinansiering og tilsagn på omkring 15 millioner kr. til Clayton Powers fortsatte vækst. Finansieringen er hentet fra bl.a. Innovationsfonden til et innovativt udviklingsprojekt og EKF Danmarks Eksportkredit i form af eksportkaution til eksport og vækst.

Døren til de mange finansieringskilder

Syddansk VækstFinansiering har til huse i Erhvervshus Fyn, og her har virksomheder i Region Syddanmark én indgang til en række finansielle aktører. Det gælder bl.a.:

  • Vækstfonden
  • Innovationsfonden
  • EKF Danmarks Eksportkredit
  • Erhvervshus Fyn
  • Invest in Odense

Stor fordel for Clayton Power

Clayton Power oplevede, at det gik hurtigt fra den første indledende kontakt. Inden for en uge var der booket møde med fire relevante parter.

- Det var en meget ressourcesparende proces for os, fordi vi blev skubbet hen til de rette finansieringskilder. Vi er ikke verdensmestre i finansiering, men her var der hjælp at hente, siger Max Stelvig.

Milliontilførslen skaber effekt på flere planer.

- Det er super dejligt at mærke, at der er eksterne, som kan se potentialet i vores forretning. Selvfølgelig vidner vores stigende kundeportefølje om, at vi har fat i noget rigtigt, men dét at få det bekræftet gennem finansielle aktører, som investerer i os, er en yderligere bekræftelse på, at vi bevæger os den rigtige retning, siger Max Stelvig og peger på en yderligere værdi i forhold til pengeinstituttet:

- Vi havde i forvejen gode nøgletal i form af bl.a. egenkapital og solvensgrad. Men det stiller os selv sagt endnu stærkere overfor vores pengeinstitut, at vi har solid kapital i ryggen, når vi skal bruge nye midler til at skabe vækst.

Øget bruttofortjeneste med 893%

Over en fireårig periode – frem til gazellekåringen i 2015 – øgede virksomheden sin bruttofortjeneste med 893%, og væksten er fortsat. I dag er der 20 medarbejdere i virksomheden, som de seneste tre år er hædret som gazellevinder.

Den fremstormende teknologivirksomhed, hvor 80% af salget er eksport, regner over de kommende år med massiv vækst på udviklingen af 2. generation af den såkaldte LPS – Lithium Power Supply – et komplet batterisystem til kørende arbejdspladser.

Se også ...

vhs_hvidestreg_midterbox

Økonomi og finansiering - få uvildig sparring og få afdækket dine økonomiske muligheder, kapitalbehov og finansieringskilder.

vhs_hvidestreg_midterbox

InnoBooster - her kan Innovationsfonden investere helt op til 5 mio. kr. i nye perspektivrige ideer.

vhs_hvidestreg_midterbox

EKF Danmarks Eksportkredit – hjælper med at få adgang til finansiering og sikre dig mod økonomiske risici ved eksport.

Sidst opdateret: 03.03.2019