Dansk design går globalt

Kapitaltilførsel og en ambitiøs vækstplan får lyset til at skinne over lampevirksomheden DybergLarsen ApS.


Lampevirksomheden DybergLarsen ApS ved Nørre Åby på Fyn er et lysende eksempel på, at dansk design har masser at byde på. Et lampedesign, som er begyndt med lampen PineApple, der over de sidste fire år er solgt 40.000 af i Danmark, og som nu er på vej ud i Europa.

DybergLarsen har benyttet Erhvervshus Fyn i forbindelse med:

  • Udarbejdelse af ambitiøs vækstplan
  • Kapitaltilførsel
  • Optimering af processer ved produktudvikling
  • Styrket online-markedsføring

– Mine kompetencer ligger i salg og forståelse af detailhandel. Men når der skal hentes kapital, og vi skal ind på nye markeder og udarbejde langsigtede strategier, så er jeg uden for mine spidskompetencer, siger Thomas Dyberg Larsen, direktør, DybergLarsen ApS.

3 millioner i kapital

Med hjælp fra vækstkonsulenten fra Erhvervshus Fyn har DybergLarsen fået banet vej for en kapitaltilførsel på 3 millioner kr. Samtidig er der blevet lagt en ambitiøs vækstplan, som i løbet af blot fem måneder har udmøntet sig i en vækst på hele 70%.

– For vores forretning har det været helt afgørende, at vi er stødt ind i Væksthus

Syddanmark, som har hjulpet os med at bane vej til kapital, siger Thomas Dyberg Larsen.

Nye kompetencer

DybergLarsens lamper har allerede tændt lyset på mange nye markeder. Lamperne er at finde i Storbritannien, Holland og Tyskland. I både Schweiz og Polen er der åbnet en DybergLarsen shop. I første halvdel af 2017 kan lamperne også erhverves så langt væk som i USA, Australien og New Zealand.

Kapitaltilførsel gør det ikke alene. DybergLarsen søger hele tiden efter sparring og ekspertise udefra. Næste skridt hedder kompetenceudvikling, som skal gøre DybergLarsen endnu stærkere på det strategiske felt.

– Når væksten går så stærkt, er der løbende brug for tilførsel af nye kompetencer, siger Thomas Dyberg Larsen forud for deltagelse i programmet Strategisk Kompetenceudvikling, som også finder sted i regi af Erhvervshus Fyn.

Her skal virksomheden arbejde med at optimere processerne omkring produktudvikling og produktion samt have tilført nye kompetencer inden for online-markedsføring.

Se også ...

Økonomi og finansiering - få uvildig sparring og få afdækket dine økonomiske muligheder, kapitalbehov og finansieringskilder.

Sidst opdateret: 20.03.2019