Nyt koncept: Betal per enhed du pakker

Egatec har udviklet et helt nyt koncept, der giver deres kunder mulighed for udelukkende at betale per enhed, der håndteres af pakke- og palleteringsanlægget. Konceptet er udviklet gennem vækstprogrammet ”Digital Omstilling – Innovationssamarbejder”, der drives af Erhvervshus Fyn og Odense Robotics.

Virksomheden Egatec specialiserer sig i at udvikle og levere rentable og effektive automationsløsninger til deres kunder.

Nu er virksomheden klar med konceptet ’Pay-As-You-Pack’, som giver kunderne mulighed for at betale udelukkende for det antal kasser eller paller, som deres anlæg pakker.

Installationen er gratis, og kunden betaler kun for brugen af pakke-og palleteringsanlægget.

Samtidig kan systemet kobles på samtlige af Egatecs standardløsninger og dermed tilpasses forskellige typer af produktioner.

PAYP-løsningen gør det også langt nemmere at sikre rettidig vedligeholdelse af anlæggene.

-PAYP-systemet gør os i stand til at overvåge og tracke de tilkoblede maskiner, og dermed kan vi sikre at de nødvendige vedligeholdelser bliver udført. Det betyder, at vi kan give vores kunder den bedst mulige service ved at maskinen leverer ind på optimal produktion og vedligeholdelse”, siger Lars Hansen, CEO og indehaver, Egatec.

Samarbejde accelerer produktudvikling
PAYP-konceptet er udviklet gennem projektet Digital Omstilling – Innovationssamarbejder, der drives af Erhvervshus Fyn i samarbejde med Odense Robotics. Herigennem kan virksomheder få medfinansiering til at udvikle nye produkter, koncepter eller løsninger indenfor industri 4.0.

Produktudviklingen skal ske i samarbejde med andre virksomheder samt en vidensinstitution.

Syddansk Universitet, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole samt virksomhederne Trendlog og Roll-o-Matic har derfor været inde over udviklingen af det nye PAYP-koncept.

Her var Trendlog blandt andet med til at udvikle den cloud-baserede teknologi, der gør det muligt at logge data fra Egatecs udstyr, mens Roll-o-Matic assisterede Egatec i testfasen.

Hos Syddansk Universitet og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole fik Egatec desuden sparring på forretningsmodellen og udviklingen af koncept og produkt.

-Takket være Odense Robotics og Erhvervshus Fyn fik vi adgang til finansiering og vejledning til projektet. Det gav os mulighed for at accelerere den innovative proces og bringe produktet til markedet, siger Lars Hansen, CEO og indehaver af Egatec.

Pay-As-You-Pack er på markedet nu. Læs mere om konceptet her.

Er du nysgerrig på at se, om du også kan få medfinansiering til din produktudvikling? Se vores vækstsprogrammer lige her.

Artiklen er tidligere bragt af Odense Robotics - en del af Erhvervshus Fyn. Artiklen er oversat fra engelsk.

Se også ...

vhs_hvidestreg_midterbox

Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering – er en unik mulighed for at få en digital ekspert med på holdet og medfinansiering til udvikling af jeres strategi for digitalisering.

Sidst opdateret: 04.11.2020