Teknologi sætter nye standarder for automation

Mobile robotter bliver nu i stand til at aflæse sine omgivelser og tilgå opgaver i produktionen efter behov og med stor fleksibilitet. Det sørger en ny teknologi, der er udviklet af Enabled Robotics, for.

Enabled Robotics specialiserer sig i at udvikle teknologier, der kombinerer mobilitet og kapacitet i robotarme på mobile platforme. Ved at kombinere UR og MiR-robotter med et unikt sensor system, har Enabled Robotics formået at udvikle en robot, der kan afkode, hvornår en arbejdsstation i produktionen er fri og robotten dermed kan træde til for at udføre komplicerede opgaver som ex rengøring og vedligeholdelse.

Det gør robotten med stor nøjagtighed og flexibilitet på tværs af større arealer og sikrer dermed en optimeret produktion.

Samarbejde gav adgang til uundværlige ressourcer
Teknologien, der anvendes i den nye robot, er udviklet på baggrund af et samarbejde med UbiqiSense, Millpond, TEKprojekt og Syddansk Universitet gennem projektet ”Digital Omstilling – Innovationssamarbejder”, der drives af Erhvervshus Fyn i samarbejde med Odense Robotics.

Her kan ambitiøse virksomheder opnå adgang til sparring og medfinansiering til udviklingen af nye kommercielle løsninger og produkter inden for industri 4.0.

-Digital Omstilling – Innovationssamarbejder gav os adgang til ressourcer, vi manglede for at kunne udvikle vores teknologi. Den grundfinansiering og sparring vi fik fra Erhvervshus Fyn og Odense Robotics igennem innovationssamarbejdet, gav os mulighed for at udvikle vores produkt langt hurtigere, end vi ellers kunne have gjort, siger Lars-Peter Ellekilde, CEO, Enabled Robotics.

Kæmpe potentiale
Den nye robot er allerede på markedet og solgt til flere kunder, og det er der ifølge Project Manager i Odense Robotics, Thomas Gammelgaard, en rigtig god grund til.

-I samarbejde med UbiqiSense, Millpond, TEKprojekt og Syddansk Universitet har Enabled Robotics formået at udvikle en robot, der let kan betjenes, aflæse sine omgivelser og effektivt og dynamisk tilgå opgaver efter behov. Ved at kombinere en ny software med teknologierne i robotarmen fra UR og MiRs mobile robot har Enabled Robotics udviklet en robot med et kæmpe potentiale, siger Thomas Gammelgaard, der har fulgt virksomheden gennem hele projektforløbet under Digital Omstilling: Innovationssamarbejder.

Er du nysgerrig på at se, om du kan få medfinansiering til din produktudvikling? Få et overblik over vores vækstprogrammer her.

Artiklen er tidligere bragt af Odense Robotics - en del af Erhvervshus Fyn. Artiklen er oversat fra engelsk.

Se også ...

vhs_hvidestreg_midterbox

Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering – er en unik mulighed for at få en digital ekspert med på holdet og medfinansiering til udvikling af jeres strategi for digitalisering.

Sidst opdateret: 15.10.2020