Digital strategi sender Milcotec ud på de globale markeder

Aabenraa-virksomheden Milcotec har med enkle midler fået fat om digitaliseringen, som betyder, at deres udstyr til landbrugssektoren nu pludselig også bliver en eksportvare.

milcotec_case

- Puha, vi skal have hjælp udefra. Vi har ikke kompetencerne in-house. Skal vi lykkes med vores mål om eksport, så skal vi have styr på digitaliseringen.

Sådan lød ordene fra Kenny Jensen, økonomichef i Milcotec ApS, for nogle måneder siden.

Og hjælp blev der grebet ud efter. Kenny Jensen kendte allerede til Erhvervshuset og dets tilbud om sparring og medfinansiering til udvikling. Nu så de muligheden for at komme på programmet Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering.

- Som mindre virksomhed er det en fantastisk mulighed. For os kan det virke uoverskueligt, hvor vi skal starte og ende digitaliseringen. Her kan vi både få en ekspert indenbords og økonomisk medfinansiering til processen.

Konkret hjælp

Hjælpen kom. Den 12 år gamle virksomhed med 13 ansatte, som leverer reservedele til landbrugssektoren, i særlig grad til malkerobotter, har gennem de seneste måneder opnået:

  • 110.000 i medfinansiering til udvikling af digital strategi
  • Tilknyttet privat rådgiver, som har ledet processen
  • Opbygning af ny webshop målrettet internationale markeder
  • Go-to-market strategi med udpegelse af rette markeder

- Vi kunne vælge den rådgiver, som var den helt rette for os, og han har været tilgængelig og over processen hele vejen igennem, siger Kenny Jensen og peger på, at Udviklingsråd Sønderjylland også har spillet en helt afgørende rolle i processen.

- Vi har også haft et fantastisk samarbejde med UdviklingsRåd Sønderjylland, som har hjulpet os med at gennemføre projektet ”Digital Omstilling”. Vi har fra første dag følt at projektkonsulent Raymond Ortiz har givet os den nødvendige faglige sparring og hjulpet os med at tage de rigtige beslutninger for virksomheden.

Nu kalder udlandet

Inden for ganske kort tid trykker Milcotec på startknappen, og så er deres webshop i luften i ikke bare Danmark men også i Tyskland, Holland og England.

- Det var vigtigt for os – som et led i strategien – at få afdækket hvilke markeder, der vil være særligt attraktive for os. Samtidig har vi styr på, hvordan vi griber markedsføringen an, siger økonomichefen, der ikke er i tvivl om, at virksomhedens digitale udvikler skaber vækst i de kommende år.

- Vi har allerede ansat en mand til vores markedsføring, og vi er ikke i tvivl om, at vi lykkes med eksporten, og dermed også får brug for flere folk på vores lager.

Se også ...

vhs_hvidestreg_midterbox

Internationalisering og eksport - få uvildig sparring på din eksportstrategi og muligheder for internationalisering

Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering – er en unik mulighed for at få en digital ekspert med på holdet og medfinansiering til udvikling af jeres strategi for digitalisering.

Sidst opdateret: 02.01.2020