Nu er de rykket op i ny robot-liga

For Odense-virksomheden Smooth Robotics har deltagelsen i Digital Omstilling – Innovationssamarbejder resulteret i udviklingen af en unik 3D-teknologi til svejserobotter.

smooth_robotics_caseartikel

- Vi har nu en 3D-teknologi, som er et betydeligt konkurrencepara-meter nationalt og internationalt.

Ordene kommer fra Mark Kromann, Business Development Manager i den tre år gamle robotvirksomhed, Smooth Robotics fra Odense, som er specialiseret i software til svejserobotter. Smooth Robotics fik tildelt en plads i programmet Digital Omstilling – Innovationssamarbejder. Og her har det så langt fra kun været medfinansieringen, som har været en fordel for den unge virksomhed.

- Hele set up’et, hvor vi har skullet indgå i et samarbejde med to andre virksomheder og en videninstitution, har været genialt. Vi har fået en ekspertise ind med en meget kompetent robotingeniør, og så har vi gennem de to virksomheder fået direkte input fra markedet, og hvor vi har kunnet teste vores teknologi undervejs, fremhæver Mark Kromann.

Styrket konkurrencefordel
smooth_robotics_3d_visualization_caseartikelI Digital Omstilling – Innovationssamarbejder har Smooth Robotics fået udviklet en 3D-software, der visualiserer robottens svejsebaner, og dermed forøger præcisionen betydeligt. Udviklingen er sket i samarbejde med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole samt virksomhederne Migatronic-Automation og SKN Maskinfabrik.

- Det har været fantastiske partnere, og det gør, at vi nu står med en teknologi, som vi kan tage med til andre produkter, siger Mark Kromann og fremhæver, at teknologien også fungerer i samspil med Universal Robots og netop har opnået den anerkendte UR+ certificering.

- Certificeringen vil utvivlsomt styrke vores salg. Lige nu er vi på det danske og tyske marked, og er samtidig i gang med at få vores produkt ud i Indien.

Erhvervshus med hele vejen
For Smooth Robotics har Erhvervshus Fyn spillet en central rolle i virksomhedens treårige historie.

- Vi har løbende haft en dialog med erhvervshuset og fået meget brugbar sparring. Samtidig har de været dygtige til at pege os i retning af relevante programmer til vores udvikling, siger Mark Kromann.

Ud over Digital Omstilling – Innovationssamarbejder fandt Smooth Robotics vejen til Innovationsfondens Innobooster-program, ligesom de har fået medfinansiering til en gennemgang af deres patenter. Næste step er programmet DigitaliseringsBoost, hvor de får medfinansiering til udviklingen af deres digitale salgsplatform.

- Den økonomiske medfinansiering er selvfølgelig en betydningsfuld faktor, men mindst lige så vigtigt er de samarbejder og netværk som vi får gennem erhvervshuset, siger Mark Kromann.

Se også ...

vhs_hvidestreg_midterbox

Teknologi og innovation - få uvildig sparring på dine produktions-, administrations- og udviklingsprocesser

Dine digitale muligheder - vi hjælper dig i mål med dit næste digitale eventyr. Få sparring og medfinansiering til at realisere dine planer om digitalisering af din virksomhed.

Sidst opdateret: 24.02.2021