header billede

Digitaliseringsbarometer 2020

Digitaliseringsbarometeret fra 2018 er fuldt op af en måling for 2020, som sammenligner den digitale udvikling hos de syddanske virksomheder de seneste to år.

De to syddanske erhvervshuse, Erhvervshus Fyn og Erhvervshus Sydjylland, har sammen lavet en opfølgning, som igen tager den digitale temperatur på SMV’erne i den syddanske region. Som noget nyt, er resultaterne opdelt mellem Sydjylland og Fyn.

I Digitaliseringsbarometer 2020 indgår svar fra knap 1.000 virksomheder med mellem 1 og 250 ansatte, som er fordelt med 2/3 fra Sydjylland og 1/3 fra Fyn.

Hent Digitaliseringsbarometeret her:


Det viser barometeret

Med Digitaliseringsbarometeret 2020 ønsker vi at bidrage til et overblik over, hvordan digitaliseringen af de syddanske SMV’ere skrider frem.

Det afdækker blandt andet:

  • Andelen af virksomheder, der er højt digitaliserede, stiger kun svagt fra 18% til 20% i løbet af de to år.
  • Konsekvenser for beskæftigelsen er positive ved at digitalisere. Fx har virksomhederne fordoblet andelen af højtuddannede fra 7% til 14%.
  • Brug af ”cloud computing” i fx økonomi og administration, stiger markant fra 36% til 54%.
  • Generelt stiger formålene med at digitalisere, mens barriererne svinder ind i perioden fra 2018 til 2020.

divider1

Se også ...

divider1

Dine digitale muligheder - vi hjælper dig i mål med dit næste digitale eventyr. Få sparring og medfinansiering til at realisere dine planer om digitalisering af din virksomhed.