Kompetenceudvikling til stålbranchen

Stålsat på vækst?

Stålbranchen har et stigende behov for efteruddannelse, specialisering og øget kvalificeret arbejdskraft. Flere analyser peger på, at uddannelse kan modvirke den manglende arbejdskraft, og dermed bidrage til at øge væksten. Dette kan din virksomhed få hjælp til i programmet for Vækstrettet Kompetenceudvikling.

Hvad er Vækstrettet Kompetenceudvikling?

Vækstrettet Kompetenceafvikling er et program, der giver dig og din virksomhed:

  • En behovsafdækning, der viser, hvilke kompetencer I besidder og har brug for, for at kunne vækste
  • Skræddersyede uddannelsestilbud, der matcher jeres behov og virkelighed
  • Minimum 50% finansiering af uddannelsesaktiviteterne
  • Et udvidet branchenetværk og nye sparringspartnere med stort kendskab til stålbranchen

Din virksomhed bliver en del af brancheakademiet for stålbranchen. Akademiet er forankret ved Fyns Maritime Klynge, der fokuserer både på maritime virksomheder og virksomheder, der bearbejder stål.

Som medlem i branchepartnerskabet får din virksomhed adgang til et stort netværk af fagtekniske kompetencer og tilbud om målrettede uddannelsesaktiviteter. I er selv med til at sætte rammerne for disse uddannelsesaktiviteter: hvad der skal indgå, hvordan det skal foregå, og hvornår det skal afvikles. Det er jeres garanti for, at I får de relevante kompetencer i hus og kan gå fremtiden sikkert i møde.

Hvem kan blive en del af Vækstrettet Kompetenceudvikling?

Programmet henvender sig til vækstambitiøse SMV’er i Region Syddanmark inden for robot-, stål-, bygge- og fødevarebranchen.

I sporet for stålbranchen kan vækstambitiøse SMV’er deltage, hvis virksomheden producerer og/eller forarbejder stål – alene eller som en del af et produkt. Det kan være virksomheder, som har beskæftigelse enten i form af egen produktion eller som underleverandør. Det kan eksempelvis være den maritime industri (herunder offshore), robotbranchen, fødevarebranchen, pharma, petrokemi, kraftvarmeværker m.fl.

Virksomheder inden for stålbranchen dækker bredt og kan være værfter, maskinbyggere, smedevirksomheder, udstyrsproducenter, ventilationsvirksomheder og meget mere.

Hvordan bliver min virksomhed en del af Vækstrettet Kompetenceudvikling?

Vil du deltage i forløbet, så kontakt projektleder:
Lars Almind Knudsen, MARLOG: 23 99 66 77 / lak@marlog.dk

divider1

Partnerne bag Vækstrettet Kompetenceudvikling er Erhvervshus Fyn (i tæt samarbejde med Erhvervshus Sydjylland), WE BUILD DENMARK, MARLOG og UdviklingVejen (i tæt samarbejde med Trekantområdet Danmark og Vejle Erhverv).

Programmet Vækstrettet Kompetenceudvikling løber i perioden 2018 - 2022 og er støttet af Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Programmet har som mål at løfte kompetenceniveauet for over 890 medarbejdere og skabe 370 nye job samt øge virksomhedernes omsætning med 241 millioner kr. inden for robot-, stål- og fødevarebranchen samt bygge- og anlægssektoren.


eu_soc_logo

divider1

Sidst opdateret: 02.02.2021