Nu bliver digitaliseringen endelig til virkelighed

Odense-virksomheden Hymatik – det tidligere Rasm. Holbeck Hydraulik – har fået digitaliseringen sat på skinner, og virksomheden er klar til skalering på verdensplan.

Rasm. Holbeck Hydraulik

Hos hydraulikvirksomheden Hymatik i Odense se har Michael Harder stort set kun oplevet vækst, siden han købte virksomheden af H.J. Hansen i 2017.

Men Michael Harder har købt en virksomhed, hvor salget af hydraulikløsningerne har været baseret på bestillinger over mails og telefonbestillinger. Det har han villet ændre på for at udvide kundekredsen og komme i gang med eksport.

Svaret har været en styrkelse af virksomhedens digitale platform. Her har en plads på det populære program Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering under Erhvervshus Fyn båret frugt.

– Vores plads på digitaliserings-programmet gør, at vi i dag kan sætte gang i en skalering af vores virksomhed i en helt anden målestok end før. Simpelthen fordi vores produkter nu har mulighed for at komme ud i verden på en langt stærkere måde, siger Michael Harder og understreger, at de digitale tiltag, som er sat i gang, blot er et led i en større omstilling.

Medfinansiering og ny styrke

Gennem programmet har Hymatik bl.a. fået:

  • en ekspert tilknyttet, som har styret den digitale proces
  • 110.000 kr. i medfinansiering til udvikling af strategi og digitalisering
  • udarbejdet en digital strategi
  • opbygget ny digital platform

Den nye digitale platform har givet Hymatik nye og større muskler.

- Nu har vores kunder adgang til 5.000 lagerførte varer og mere end 600.000 skaffevarer fra Parker Hannifin, siger Michael Harder og fremhæver, at Parker Hannifin som verdens førende producent af ”Motion & Control” produkter.

Digitalisering forpligter

Samtidig med at Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering betyder, at digitaliseringen i dag er sat på skinner i Hymatik, så har deltagelsen i programmet også været en øjenåbner for værdien af at hente ekspertbistand udefra.

– Siden vi overtog virksomheden, har vi haft vækst. Vi har vidst, at digitaliseringen af vores virksomhed er vigtig, men det er enormt svært at finde tid, samtidig med at vi driver butikken. Da vi kom med på programmet, fik vi en ekspert tilknyttet, som har styret processen og forpligtet os på at få gjort tingene på ugentlig basis, fortæller Michael Harder.

Han er ikke i tvivl om, at rådgivningen fra den digitale ekspert har givet et nyt drive og fokus på den digitale front.

– Vi har fået en meget mere professionel tilgang til vores digitalisering, og vi er blevet klogere på, hvad vi kan gøre med vores nye platform. Vi glæder os enormt meget til i at komme videre med digitaliseringen og skrue yderligere op for skaleringen, siger Michael Harder.

Hymatik leverer hydraulikløsninger til en bred vifte af virksomheder, der arbejder med hydraulik og lufttryk. Det gælder især industrivirksomheder, men også smede, landbrug, vognmandsfirmaer, vindmølleproducenter og entreprenører. Hymatik var gennem mange år en del af H.J. Hansen i Odense. I 2017 blev virksomheden købt af Michael Harder.

Se også ...

vhs_hvidestreg_midterbox

Internationalisering og eksport - få uvildig sparring på din eksportstrategi og muligheder for internationalisering

Dine digitale muligheder - vi hjælper dig i mål med dit næste digitale eventyr. Få sparring og medfinansiering til at realisere dine planer om digitalisering af din virksomhed.

Sidst opdateret: 02.02.2021