header billede

Bæredygtighedsbarometer
Fyn 2020

En ud af seks fynske virksomheder har for alvor fået gang i de bæredygtige hjul. Omvendt har 2/3 stadig et godt stykke vej derhen. Det viser en undersøgelse, som Erhvervshus Fyn har gennemført under overskriften Bæredygtighedsbarometer 2020.

Samlet set viser barometeret en lav grad af bæredygtighed hos mange små og mellemstore virksomheder. Ud af de 625 adspurgte fynske virksomheder er det blot 16%, der aktivt har indarbejdet bæredygtighed i deres forretning.

Kendskab og investering

Bæredygtighed er et kendt fænomen, men få fynske virksomheder har endnu gjort alvor ud af det. Et udpluk fra barometeret understøtter kendskabet og en spirende forventning til fremtidige investeringer i bæredygtige forretningsløsninger:

  • 86% af virksomhederne har hørt om verdensmålene
  • 4 ud af 10 virksomheder oplever, at de får gevinst af deres bæredygtige investeringer
  • 56% af virksomhederne forventer stigende investeringer i bæredygtighed de næste 1-2 år

Dyk nærmere ned i Bæredygtighedsbarometer 2020

400 mia. kr. i spil

Med et estimeret potentiale på 400 mia. kr. frem mod 2030 åbner FN’s 17 verdensmål op for nye forretningsmuligheder for virksomheder, der ønsker at udvikle og skabe innovative og bæredygtige løsninger. Milliardmarkedet kombineret med temperaturmålingen på det fynske erhvervsliv peger dermed på et enormt uudnyttet potentiale på det bæredygtige område.

Vores mål med barometeret er at formidle den relevante viden om og for virksomhederne. Ved at belyse såvel barriererne for og gevinsterne i arbejdet med bæredygtige forretningsmodeller, ønsker vi at hjælpe dig og din virksomhed videre, og det gør vi bedst på et oplyst grundlag. Vi tilbyder dig derfor:

  • 1:1 sparring
  • Screening af din virksomheds potentialer indenfor bæredygtighed
  • Viden om verdensmål og forretningsudvikling
  • Finansiering via vores programmer
  • Konkrete værktøjer

divider1

Se også ...

GCO – Grøn Cirkulær Omstilling – få hjælp og op til 90.000 kr. til at udvikle din forretning i en mere bæredygtig og cirkulær retning.